Русе откри Коледно-новогодишния фестивал

10.12.2013

Русе се готви да посрещне Коледа и Нова година с богата празнична програма. По традиция запалването на светлините на коледната елха в града даде старт на 22-ия Коледно новогодишен фестивал в крайдунавския град.

Както всяка година, така и тази живият смърч, който се издига пред сградата на Доходното здание в града беше богато украсен с множество играчки и гирлянди. Коледното дърво беше закичено и с 3500 лампички, които на 5-и декември бяха тържествено запалени от кмета на Русе Пламен Стоилов.

Коледните празници ще продължат с пълна сила и този уикенд. На 14-и декември Русе ще бъде домакин на ежегодното Коледно надиграване. Атрактивната надпревара ще се проведе от 17.30 часа в зала Дунав. Фолклорни клубове и състави на територията на община Русе ще премерят сили в три категории – за деца по двойки, фамилно надиграване и Мис и Мистър Танц.

Празниците ще продължат и на следващия ден с Филмова Коледа с оперите на Верди. В сградата на Доходното здание ще бъдат прожектирани две от най-обичаните опери на италианския композитор – Бал с маски и Трубадур. Събитието е посветено на 200-годишнината от рождението на Верди.

Отново на 15-и декември в зала Европа на Доходното здание Хорът на варненските момчета и Детският младежки хор Свети Георги Победоносец от Русе ще изнесат празничен концерт.

Коледна украса Русе

На 17-и декември почитателите на класическият джаз ще бъдат приятно изненадани от Коледно-новогодишния концерт на Биг Бенд Русе, с диригент Димчо Рубчев. Солисти на концерта ще бъдат Венцислав Благоев(тромпет) и Марина Господинова (вокал).

Една от кулминациите на коледните празници ще коледуването. Домакин на тазгодишното традиционно коледуване ще бъдат коледарите от квартал Средна кула в Русе. Те ще посрещнат колегите си от селата Николово и Тетово. Коледуването ще започне на 21-и декември точно в 12 часа пред сградата на Доходното здание.

Община Русе кани всички жители и гости на града на тържествен празничен концерт на 31-и декември. Събитието е с начален час 22.30, а мястото е площадът пред сградата на община Русе.

За празничното настроение на гостите ще се погрижа Орлин Павлов, Поли Генова и трио ДиЛиДа. А точно в 12.01 минута на 1-и януари 2014 година солистите на фолклорен ансамбъл „Найден Киров“ ще извият кръшно новогодишно хоро.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати