Румънците ще посрещнат Нова година в Русе

12.12.2013

Румънците масово предпочитат да посрещнат Нова година в Русе. Румънски семейства и компании буквално ще обсадят красивия дунавски град за празника. В последните години все повече румънски граждани вдигат наздравици за ЧНГ точно в Русе.

Голяма част от заведенията в града вече са на 100 процента резервирани за празниците. Някои от големите русенски ресторанти признават, че повече от половината им резервации са направени от румънски граждани.

Русе нощем

По думите на ресторантьорите някои от празнуващите са посрещали Нова година в Русе и преди. Гостите от Румъния се спират на празничните оферти в Русе заради доброто съотношение цена – качество, което русенските домакини гарантират.

Цените на празничните куверти в Русе варират от 70 до 100 лева. Срещу тази скромна сума ще получите изискани деликатеси, както и много настроение с музика на живо.

Друго нестандартно предложение за новогодишните празници е разходка с кораб по Дунав. Масово чужди компании ангажират български кораби, които да разхождат гостите по Дунав за празниците. Предимно руски туристи са се възползвали от предложенията за круизен туризъм.

Примамливо предложение отправят туроператорите и към българите, които са решили да посрещнат коледните и новогодишните празници извън родния дом. Моторният кораб Хайнрих Хайне ще направи екскурзия по Дунав и в навечерието на Бъдни вечер ще акостира в Страсбург.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати