БДЖ стартира от днес продажбата на билети за празниците

16.12.2013

Тази година Българската железопътна компания пуска билетите за наближаващите празници за Коледа и Нова година още от днес. Всички, които плануват да пътуват по време на празниците, ще могат да си закупят билети и да си резервират места за седящи по-рано от обичайните 5 дни за предварителна продажба.

Билетите ще могат да се закупят от всички железопътни гари и бюра в страната. Във връзка с празниците БДЖ ще осигури допълнителни вагони за пътническите влакове и експресите, които пътуват по основните направления на страната.

Централна гара

БДЖ напомня, че от вчера, 15-и декември, влиза в сила новият график за движение на влаковете. Компанията е оптимизирала връзките между влаковете в отделните гари. По някои линии е увеличена и честотата на движение, както и броят на спирките на бързите влакове.

С новия график за движение 47 нови влака ще пътуват по различни направления в България. През новата 2014 година общо 606 влака, в т.ч. 24 международни бързи, 79 бързи, 148 пътнически и 355 крайградски пътнически композиции ще кръстосват релсовите пътища на страната ни.

Направените промени в новия трафик са съобразени преди всичко с постъпили молби и предложения от страна на областни и общински администрации. Някои от предложенията са дори от редовни клиенти на компанията. Има и искания, свързани с повишаване на рентабилността на превозите и ефективното използване на наличния подвижен състав.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати