Пет поразително красиви места в България

16.12.2013
Разбоишки Манастир

При появата на първите снежинки някаква масова лудост обхваща голяма част от обществото. Имената на някои от по-известните ски курорти в България започват все по-често да се споменават в публичното пространство и някъде в средата на декември узурпират изцяло новините.

Безспорно българските ски курорти съчетават в себе си отлични условия за зимен туризъм и невероятно красива природа, но истината е, че в България има още толкова много изумително красиви места, които заслужават вниманието ви.

Ето ви нашия списък с пет поразително живописни места в България, които остават встрани от обичайните туристически дестинации.

Рудник Цар Асен

По времето на развития Социализъм в този открит рудник са се добивали цветни метали, но днес той е напълно изоставен. Средностатистическият турист ще се поколебае: „Какво да му е хубавото на един огромен и нефункционален кратер, запълнен със застояла вода? “. Приятели, красотата е в очите на съзерцателя. Гледката е изумителна и от сърце ви я препоръчваме.

Глава Панега

Глава Панега

Глава Панега е вторият по големина карстов извор у нас. Той се намира край Ябланица и представлява две езера, които се свързани помежду си. Над тях за изградени груби дървени мостчета, които ще ви отнесат в друго, приказно време.

Каньона на водопадите

Каньонът на водопадите се намира само на няколко километра от град Смолян, но някак остава встрани от обичайните туристически пътеки. До този каньон води маркирана еко пътека. Достатъчно е да я последвате и скоро ще попаднете в място, забравено от света и скрито от очите на хората. Долината на водопадите ще открие пред вас величествената гледка на 46 живописни водопада и спиращата дъха Родопи планина – така, както я описа Антон Дончев.

Алибеевият конак

И като стана дума за Антон Дончев и неговата песен за Родопите "Време разделно", няма как да не споменем Алибеевия конак, която се намира в близост до село Могилица. Този архитектурен и исторически паметник съчетава в себе си неповторимата атмосфера на българския бит, култура и традиции.

Разбоишки манастир

Този действащ манастир "Въведение Благородично" ще ви изненада приятно с интересно местонахождение и специфична архитектура. Манастирът се намира в дефилето на река Нишава. Светата обител е построена още през 14-и век, а през 18-19 век естествените скални ниши са превърнати в монашески килии. Манастирът се намира само на 2 км от село Разбоище и не 9 километра от град Годеч.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати