Боровец е готов да посрещне Европейската купа по ски

17.12.2013

Зимен курорт Боровец е в пълна готовност да посрещне двата старта от Европейската купа по ски за мъже. Въпреки че двата старта са насрочени едва за средата на месец февруари 2014 година, домакините от Боровец са доста напред в подготовката.

Българският курорт е бъде домакин на последното състезание от календара на ФИС, преди старта на зимните олимпийски игри в Сочи. От управата на курорта не изключват възможността много от олимпийците да пристигнат в България като част от олимпийската подготовка.

Писти в Боровец

Бороспорт АД бърза да успокои любителите на ски спортовете, че състезанията по ски по никакъв начин няма за попречат останалите скиори в курорта. Стартовете от световната купа ще се провеждат на писта Попангелов и няма да възпрепятстват спусканията на останалите скиори.

За перфектното състояние на близо 300 декара писти се грижат чисто нови машини за сняг, които са само част от новите инвестиции в курорта. Тази година Боровец е хит сред македонските туристи.

Представителите на хотелиерския бизнес отчитат почти пет пъти повече резервации на туристи от Македония. Наблюдава се и увеличение на туристите от Турция.

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати