Кърджали организира Балканско коледно хоро

19.12.2013

Музиканти от три държави ви канят утре на Балканско коледно хоро в Кърджали. На площада пред Дома на културата в град Кърджали ще се срещнат оркестър „Мароня“, с ръководител Мароня Илияс Йонакидис, кмет на община Сапес, Недим Налбантоглу, „първата цигулка“ на Турция и световноизвестният акордеонист Нешко Нешев и формация „Балкан месенджърс“

Празничният коледен концерт ще се проведе по инициатива на Нешко Нешев, с помощта на община Кърджали. Патрон на събитието е кметът на града Хасан Азис. Честванията са с начален час 17 часа.

хоро

Призивът на организаторите и всички жители и гости на града да се хванат на общо коледно хоро, да се повеселят заедно в навечерието на големия християнски празник Рождество Христово.

Турският цигулар Недим Налбантоглу е гостувал на сцената в Кърджали и през 2012 година, когато получава титлата „почетен селянин“ в рамките на културния фест „Мистериите на Хухла“.

Нешко Нешев е носител на статуетката „Цървулът и земното кълбо“. Идеята за общия балкански концерт е негова, но подготовката и организацията на концерта са му отнели почти 1 година, защото празненствата е трябвало да бъдат съобразени с ангажиментите на музикантите от трите балкански държави.

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати