Камен Донев разсъждава върху Народното Творчество

19.12.2013

Тази вечер неповторимият български актьор Камен Донев ще изнесе Лекция №1 върху народното творчество. Моноспектакълът е с начален час 19 часа и ще се играе в не къде да е, а в Зала 1 на НДК.

Темата, с която Камен Донев ще се занимае, е преоткриването на народното творчество и широкото му прилагане в ежедневието на хората с цел подобряване на здравето, работоспособността, общуването и почивката на хората.

Театър

Народното творчество, както подсказва името му, се създава от народа. То е рожба на селата, т.е. извън града, но понеже хората от града обикновено са дошли от селата, то се ражда и в града.

Народното творчество се вижда най-добре през почивните дни, когато хората от града се прибират по родните села, а хората от селата отиват тържествено в града, за да намерят това, което им липсва на село.

Лекцията на Учителят Донев ще бъде изнесена с помощта на специалистите по акомпанимента Дани Милев (китари и вокал), Теодосий Спасов (кавал и тромпет), иво Папазов – Ибряма (кларинет), Стоян Янкулов – Стунджи, ударни енструменти).

На сцената на Зала 1 в НДК ще излязат още нина Николина, Мариана Попова, оркестър Карандила и талантливите танцьори от ансамбъл Филип Кутев.

Билетите за представлението са на цени от 25 до 50 лева и си струват всяка една стотинка, защото както е казал Учителят: Три неща са важни за човека – първото е радост и третото е вдъхновение”.

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати