Отвориха ледена пързалка в Добрич

06.01.2014

Град Добрич за първи път се сдоби с ледена пързалка. Необичайното за добричлии съоръжение само за дни се превърна в любимо място да забавление на жителите и гостите на града.

Стотици малки и големи, някои от които никога не са се качвали на зимни кънки, се стичат на пързалката, за да се позабавляват. По опитните кънкьори с ентусиазъм отбелязват, че пързалката е много добре изградена, а ледът е направо страхотен, добре обработен и качествен.

Ледена пързалка

Добрич не се слави с традиции в зимните спортове и въпреки че подобно съоръжение се изгражда за първи път в града, всички са доволни и се справят доста добре с предизвикателството.

Опитите на добричлии да карат кънки са подкрепени и от няколко професионални инструктори, които с гордост отбелязват, че жителите на града се справят учудващо бързо и добре с кънките.

Ледената пързалка е изградена върху тенис корт. Нейният собственик Младен Матеев мотивира решението си за изграждането на съоръжението с желанието си да запознае малки и големи добричлии с този атрактивен спорт.

Цените за пързаляне са повече от символични. Час и половина забавление на ледената площадка струва едва 5 лева, а кънките се наемат безплатно. Матеев обяви, че пързалката ще функционира поне до края на месец февруари, а ако времето е подходящо – до средата на март.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати