Кои са най-пренебрегваните ски курорти у нас

06.01.2014

Така, както с право може да отбележите, че София не е България, време е да си признаем и още един факт, който кой знае защо се премълчава. Зимните курорти в страната не са само „Светата Троица“ – Банско, Боровец, Пампоровец, пардон Пампорово.

България разполага с още много изключително красиви малки курорти, които съчетават в себе си прекрасни условия за зимен туризъм, спиращи дъха гледки и прилична инфраструктура. Ако ви е писнало от опашките пред лифтовете и спиращите дъха цени на картите за тях, елате с нас на кратка разходка до незаслужено пренебрегваните ски курорти на България.

Ски

Беклемето

Беклемето се намира на 20 км от град Троян в сърцето на Троянски Балкан. Това е един от най-красивите планински курорти у нас. На разположение на туристите има три писти, всяка от които разполага с лифт и влек. Трасетата са отлично обработени и имат одобрението на международните организации по биатлон и ски.

Пършевица

Курорт Пършевица е един от сравнително скоро изградените курорти. Той се намира във Врачански Балкан, около 25 км над Враца. Разположен е в местността Каличина бара. Районът е изключително чист и на практика незасегнат от традицията за грозно презастрояване с наугледни постройки. Пършевица разполага само една писта с дължина 1100 м и с влек с капацитет 300 човека на час.

Осогово

Осогово

Както подсказва името, курортът се намира в планина Осогово на около 20 км от град Кюстендил. На разположение на любителите на белите спортове са три писти – писта „Осогово“, писта „Людмила Живкова“ и писта „Три буки“. Трасетата са с различна степен на трудност. Писта „Осогово“ и писта „Людмила Живкова“ са оборудвани с влекове, както и с машини за изкуствен сняг. Трасетата са подходящи дори за нощно каране.

Семково

Курорт Семково се намира в Югозападна Рила, само на 17 километра от град Белица. Семково изкушава туристите със седем ски писти, които се обслужват от 8 влека. Общата дължина на снежните трасета е около 4 км. Три от пистите са разположени по северните склонове на Рила и са подходящи само за опитни скиори. Останалите са любимо място за спускане на начинаещи и малчугани.

Узана

Узана се намира в сърцето на България, по-точно в географския ѝ център, в Стара планина. Курортът е разположен в близост до град Габрово и разполага с осем писти, най-дългата от които се простира на дължина от 1300 метра. Всяко от трасетата е оборудвано с влек.

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати