Ски в Банско – само върху изкуствен сняг

07.01.2014

Необичайно топлата и суха зима опъна нервите на концесионера на ски зона Банско Юлен АД и представителите на хотелиерския бранш. Поради липсата на естествена снежна покривка на този етап ски в Банско могат да се карат само върху изкуствен сняг.

Маркетинг-директорът на Юлен АД Иван Обрейков с огорчение призна, че съоръженията и пистите в ски курорт Банско работят едва с половината от капацитета си.

Ски зона Банско

Положението се влошава допълнително от положителните температури и слънчевото време през последните дни. Концесионерите на ски зоната на Зимната столица на Балканите са безсилни дори да осигурят допълнителна покривка от изкуствен сняг, защото съоръженията за производството му се задействат, едва когато температурата на въздуха падне под нулата.

Добрата новина е, че засега няма по-сериозни инциденти по пистите или с туристи в планината, което също се дължи на необичайно топлото време.

В момента посетителите в курорта са далеч под обичайното ниво за този сезон от годината. От една страна това се дължи на края на коледната ваканция, но основната причина е липсата на подходящи условия за зимен туризъм.

Всички банскалии стискат палци да се окаже вярна прогнозата на синоптиците за застудяване и превалявания от сняг в края на седмицата.

5
Общо 3 гласували
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати