Полуголи скиори превзеха пистите в Пампорово

08.01.2014

Слънчевото време и необичайно топлите температури за това време на годината доведоха до един интересен феномен. Пистите на Пампорово се напълниха със скиори, които се спускаха по изкуствената снежна покривка по къси панталони и къси ръкави.

Не липсваха и ентусиасти, които се възползваха от ярките слънчеви лъчи и се припичаха по бански костюми на терасите на хотелите. Януари изненада почитателите на зимните спортове с ярко слънце и положителни температури, които в част от курортите достигат до 12-13 градуса.

Полуголи скиори превзеха пистите в Пампорово

Въпреки усилията на концесионерите и усърдната работа на съоръженията за изкуствен сняг, истината е, че само ранните сутрешни часове са подходящи за ски пускания. Около обед снегът започва да омеква и да се топи, което прави трасетата потенциално опасни и неприятно кишави.

Прилични условия за ски има дори в Чепеларе, в ски център Мечи чал. Там функционира само Червената писта, която е покрита и обработена с изкуствен сняг. Това е причината концесионерът на Мечи чал да намали пропорционално цената на лифт услугите.

Чепеларе предлага целодневна лифт карта само за 30 лева, тъй като скиорите могат да се спускат само по 4 вместо 15 километра писта. Топлия януари и липсата на туристи са сред основната причина съоръжението да работи с едва 30 процента от капацитета си.

3.7
Общо 3 гласували
5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати