София е атрактивна шопинг дестинация

09.01.2014

Българската столица, която се бори за Европейска столица на културата 2019, привлича туристи от чужбина не с културни забележителности, а с МОЛ-ове. Констатацията е направена от най-големия сайт за подбиране на дестинации и хотели в света Booking.com.

Авторитетният сайт направи анкета сред потребителите си, като ги попита какво мислят за София, кои столични забележителности са ги привлекли като туристи, кои природни забележителности са посетили.

София е атрактивна шопинг дестинация

Изненадващо (или не толкова) повечето от анкетираните са отговорили, че посещават София основно за шопинг. Много чужденци са посочили, че пазаруването в най-големия български град е бързо и доста изгодно.

Втората причина чужденците за посещават българската столица е възможността за т.нар „градска екскурзия“. Столицата дава възможност съвсем лесно да съчетаете полезното с приятното и докато си напазарувате, да хвърлите око и на една-две изложби или да посетите някой музей.

На трето място анкетираните туристи са поставили възможностите за културен туризъм. Това от една страна несъмнено се дължи на редицата исторически и археологически забележителности, с които буквално „задръстват“ центъра на града.

От друга страна безплатните пешеходни турове за чужденци, организирани от Free Sofia Tour придобиват все по-голяма популярност сред гостите на столицата.

Богатия нощен живот, който столицата предлага е класиран едва на непрестижното четвърто място. Петото място е запазено за бизнесмените, които смятат, че София е подходящо място за провеждане на редица работни и делови срещи.

Едва на последно място се нареждат природните забележителности, парковете и планините в околностите на София.

Почти всички участници в анкетата са останали впечатлени от вкусната българска кухня и исторически забележителности.

3.7
Общо 3 гласували
5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати