Британска туристическа агенция препоръчва 4 обекта в България

11.01.2014

Британската онлайн туристическа агенция Expedia, която лансира кампанията си Пътувай интересно, препоръчва на туристите да посетят 4 интересни обекта в България.

Белоградчишки скали

За представителите на британската агенция е изключително интересна теснолинейтака, която тръгва от Септември и пътува до Добринище.

Специфичният влак изминава общо 125 километра, като пресича три от най-красивите планини в страната ни – Рила, Пирин и Родопи.

В западните страни България е известна и с хубавото си вино, затова вторият препоръчван обект е винарския цех в Старосел, където могат да се дегустират различни вина.

От туристическата агенция казват, че задължително трябва да се посети и тракийският култов храм „Четиньова могила” от V-ІV в.пр.Хр, защото според някои археолози в него е погребан самият Ситалк – царят на племето одриси, известен като един от най-могъщите тракийски владетели по нашите земи.

Знаменитите Белоградчишки скали също са интересно място според агентите от Expedia. Те се препоръчват на любителите на скалното катерене.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати