Боровец изкушава туристите с огромни намаления

17.01.2014

Каквото и да обещават синоптиците, тази година зимата очевидно закъснява и доста застрашава туристическия сезон в родните ски курорти. Пролетните температури, които трайно са се настанили в Банско, Боровец и Пампорово, далеч не са приятни на представителите на местния бизнес, които вече се притесняват за прехраната си.

В средата на декември курортите посрещнаха хиляди любители на белите спортове, които откриха тържествено ски сезона в България. Естествената снежна покривка и добрите условия за ски продължиха до края на календарната година. Но силният старт на сезона не продължи дълго и в момента ски курортите са наполовина празни.

Боровец изкушава туристите с огромни намаления

Положителните температури влияят пагубно не само върху хотелиерите, но и върху собствениците на заведения и механи. Кратка разходка из кръчмите в курортите ще ви покаже, че и те са наполовина празни, а ако има някакви посетители, те са основно чужденци.

Това е принудило много от търговците да обявят огромни намаления и отстъпки, каквито не сме и сънували. Вече доста заведения изкушават туристите с близо 50 проценти отстъпки от цената на предлаганите специалитети.

Така бирата, чиято цена от 5 лв. отблъсква доста любители на чашката, вече се предлага за съвсем приличните 2.50 лв. Същото важи и за поднасяните блюда.

Подобна тактика да възприели и част от хотелите. Цените за нощувка в някой от по-малките хотели в Боровец са паднали до 35 лева на вечер – сума нечувана за разгара на сезона.

Нощуваката в луксозен хотел ще ви струва около 100-150 лева, може и по-малко, ако се възползвате от предложенията на хотелиерите за промоционални уикенд пакети.

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати