Курортите в Европа масово намаляват цените

23.01.2014

Ски курортите в Европа масово намаляват цените през януари. Спадът в разходите за нощувка, спрямо същия период на предходната година, е повече от значителен. В част от дестинациите намалението в проценти е двуцифрено.

Стандартната цена на двойна стая в южнобаварския курорт Берхтсгаден е с 35 процента по-ниска в сравнение с месец януари 2013 година. Близо 27 процента по-малко ще заплатят и туристите, които са избрали да покарат ски в австрийския курорт Санкт Йохан в Тирол.

Берхстгаден

Данните са взети от търсачката trivago.bg, която сравнява над 2 милиона ценови заявки от 40 международни платформи за резервации. Внимателно вглеждане в данните показва, че най-големите ценови разлики се наблюдават при цените за нощувки в немските курорти. Във въпросния Берхтсгаден нощувката през януари се предлага срещу 142 евро, при цена 218 евро през 2014 година.

В курорта Инцел цената е паднала от 134 евро на ден на фрапантните 90 евро, което означава намаление от близо 33 процента. Не толкова големи са намаленията в италианските зимни курорти. С близо 16 процента са поевтинели нощувките в италианския курорт Мадона ди Кампильо, а в Ливиньо се предлагат с 3 на сто по-евтино.

Подобна е ценовата тенденция в Полша, където може да се настаните само срещу 71 евро, т.е. с 16 процента по-евтино в сравнение с миналата година. Понижението на цените в Карпач е 10 процентно и там нощувки се предлагат срещу скромните 57 евро.

Най-малко понижение се отбелязва в цените за нощувки в българските курорти, като в Пампорово дори се отчита повишение с 11 процента за година. В сравнение с 2013 година нощувките в Банско и Боровец са поевтинели съответно с 1 и 4 прнта и се предлагат за около 149 лева в Банско и 160 лева в Боровец.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати