Банско е най-скъпият ски курорт в България

24.01.2014

Проучване на предлаганите от туристическите агенции оферти за ски ваканции показва, че Банско е най-скъпият ски курорт в България. Зимната столица на Балканите дължи призовото си място в тази класация не само на сравнително солените цени за нощувка, но и на наистина високите цени на картите за лифт.

През 2014 година целодневната карта за използване на ски съоръженията в Банско се предлага срещу сумата от 58 лева. Цената на полудневната карта е 48 лева.

Банско

Сезонната лифт карта в Банско, която тази година е ограничена за използване само в рамките на 40 дни, се предлага на цената на сравнително запазен автомобил втора ръка – 1450 лева.

На другият полюс е Цигов чарк, който предлага карти за лифт срещу 10 лева на ден. Пистата в Цигов чарк е една и е с дължина 800 метра. Спускането по заснежените писти в Беклемето и Паничище също ще ви излезе доста изгодно. Тези курорти предлагат ски карти срещу 15 лева.

Сравнително евтини са лифт картите в местността Осогово над Кюстендил и Добринище, които се предлагат съответно срещу 18 и 30 лева. Витоша примамва столичните скиори с конкурентни цени на ски картите – само 35 лева за цял ден.

Останалите „перли“ в короната на българските ски дестинации – Боровец и Пампорово предлагат целодневните лифт карти на цени съответно 55 и 53 лева.

Може да ви се струва, че цените на картите в Банско, Боровец и Пампорово са скъпи и...ами прави сте. За сравнение цената на 6-дневната ски карта в най-скъпият ски курорт в света Куршевел, Франция се предлага срещу 240 долара.

Дневна ски карта със същата продължителност в Сент Антон, Австрия се предлага за 280 долара, а в емблематичния Сейнт Мориц – за 400 долара. Срещу това получавате стотици метри перфектно обработени писти и десетки лифтове, прeд които никога не се образуват опашки.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати