Българите предпочитат да почиват през лятото

24.01.2014

Българите масово предпочитат да почиват през лятото. Близо 81 процента от нашенците са предпочели през 2013 година да използват отпуската си за почивка на море през месеците юни, юли, август и септември. Данните са на онлайн туристическата агенция eSKY.bg.

Независимо от рекламата, зимните почивки не са особено популярни сред българките туристи. Да, българите с удоволствие посещават големите ски центрове в Банско, Боровец, Пампорово и Витоша, но предпочитат да прекарат там няколко приятни уикенди, отколкото да отделят седмица или 10 дни.

На море

Все още голяма част от сънародниците ни избират да прекарат отпуската си у нас. Близо 59 процента от почиващите са отговорили, че предпочитат да го правят в България. Като основни мотиви за избора си те са посочили по-ниските цени за транспорт и нощувки.

Всеки трети от анкетираните посочва, че е успял да почине в България, но е отскочил и в чужбина. Има и 12 процента нашенци, които твърдят, че биха отишли на почивка само извън страната.

Най-предпочитани чуждестранни дестинации за българските туристи за поредна година си остават Гърция и Турция. На трето и четвърто място по популярност сред българските туристи се нареждат курортите в Италия и Испания, главно заради възможностите за исторически и културен туризъм.

Финансовият фактор продължава да бъда основен мотив при избор на място да почивка. Независимо дали почивката е била през лятото или през зимата, 69 процента от анкетираните са посочили, че са изхарчили по-малко от 1000 лева за нея. Около 27 процента са изхарчили дори под 500 лева.

4.3
Общо 3 гласували
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати