Кои са най-добрите и изгодни дестинации за 2014 година

03.02.2014

Пътуването до различни екзотични дестинации е мечта на мнозина, на да бъдем реалисти - пътешествията изискват значителен финансов ресурс, който не е по възможностите на всеки.

Благодарение на търсачката за хотели trivago.bg хиляди туристи от цял свят могат да открият най-добрите и изгодни дестинации за почивка през 2014 година, дори без да ставата от бюрото си.

Класацията на trivago.bg се прави на базата на средната годишна цена за нощувки в стандартна двойна стая в хотел. Към това се прибавя общата оценка на хотелите, която 82 милиона потребители оставят на интернет сайта.

Мостар, Босна

Класацията за 2014 година се оглавява от крепостния град Аит Бенхаду. Нощувката в тази екзотична дестинация струва едва 42 долара. Аит Бенхаду е включен в списъка на световното културно и природно наследство на Юнеско.

В този невероятно красив марокански град са снимани някои от най-известните холивудски кинопродукции като „Игра на тронове“, „Гладиатор“, както и „Небесно царство.

Второто място заслужено се заема от град Мостар в Босна и Херцеговина. Нощувката в живописния град на река Неретва, над която минава приказният Стари Мост струва 50 евро.

Същата сума ще платите и за престой в средиземноморското селце Хора на гръцкия остров Иос или в берберското селище Мерзуга в Сахара.

Петото място в класацията се заема от античния град Бхактапур в Непал, където срещу 42 евро на вечер можете да отседнете в столицата на средновековното кралство Мала и да опитате от известната извара, чийто вкус няма да откриете никъде другаде по света.

В топ 10 влизат още гръцкият град Мегало Папинго, Сукре в Боливия, древният град Пинг Яо в Китай, португалският национален парк Панеда-Жереш и китайският курорт Янгшуо.

На 46-о място в списъка за най-добри и изгодни туристически дестинации за 2014 година е столицата на България, София. Средната цена за нощувка в българския град е около 63 евро.

Най-силно присъствие в класацията на trivago имат китайските дестинации, които заемат осем позиции в топ 100.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати