Рекорден брой туристи в Чепеларе и Пампорово

04.02.2014

Напук на една от най-безснежните зими за последното десетилетие два български зимни курорта са на път да отбележат рекорден сезон. Пампорово и Чепеларе се радват на засилен интерес както от страна на чуждестранни туристи, така и страна на родните любители на белите спортове.

По данни на концесионера на ски зона ПампоровоПампорово АД курортът е пълен почти на 100 процента. Хотелиерите отчитат увеличение на туристите с 15 процента в сравнение с предходната година. Причините са не само дългоочаквания сняг, който покри всички трасета в района, и на практика обезпечи сезона до април.

Пампорово

Все повече българи, англичани, руснаци, румънци и дори сърби и македонци преоткриват Пампорово и възможностите за зимен туризъм, които курортът предлага. По данни на Пампорово АД между 3000 и 5000 души дневно преминават през ски център Пампорово.

На засилен интерес и то основно от българи се радва и Чепеларе. Пистите в Мечи чал са почернели туристи, които са предпочели да се отдадат на любимите си ски в този живописен курорт, далеч от суетата и пренаселеността на някои друти ски центрове.

Едно интересно предложение, което ще заинтригува най-вече начинаещите скиори, е ски ваканция в смолянското село Момчиловци. Селото разполага с една писта – Картола, който е особено подходяща за скиори, които все още не са особено уверени в уменията си.

Липсата на дълги и стръмни трасета се компенсира от изключително конкурентните цени, с които Момчиловци изкушават скиорите. Еднодневната карта за възрастни е 15 лева. Деца до 12 години могат да използват влека само срещу 10 лева на ден. Петдневните ски карти се продават съответно срещу 60 и 40 лева.

4.7
Общо 3 гласували
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати