Бургас ще прави атракцион Подземен град

14.02.2014

Бомбоубежищата под Морската градина в град Бургас ще се превърнат в Интерактивен атракцион „Подземенният град“. Под едно от най-красивите кътчета в морския град се помещават бомбоубежища от комунистическо време, чиято площ е 3180 квадратни метра.

Община Бургас планира да превърне тези убежища в съвременен атракцион, който ще предлага на туристите и жителите на града повече от 1100 различни атракции.

Морската градина в Бургас

Вече е готова и предварителната визия на този уникален за България развлекателен център. Дванадесет подземни галерии, седемнадесет коридора и четири вход-изхода ще бъдат променени до неузнаваемост в рамките на проекта за реновирането им.

Общата стойност на новия атракцион в Бургас е малко над 2 милиона лева, които се отпускат от Регионалния фонд за градско развитие и банка по Европейската инициатива за устойчиви инвестиции в градските райони.

Дори и след преобразяването им, бомбоубежищата ще могат да бъдат използвани по първоначалното им предназначение. Интерактивният атракцион Подземният град ще бъде на разположение на бургазлии и гостите на града целогодишно.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати