Кукерландия в Ямбол през март

16.02.2014

Тази година Ямбол ще домакинства на 15-тото издание на Международния маскараден фестивал „Кукерландия”, който е негова запазена марка. Събитието ще се проведе от 5 до 9 март. В този период хиляди маскирани ще превземат града.

Състезателното дефиле на маскираните ще се проведе в два дни – на 8 и 9 март. Наградите за най-добрите е в размер на 10 хил. лева, като двете най-добри групи ще получат парична премия от по 2 000 лева.

Вече започна и събирането на фотографии за организирания по време на фестивала Международния фотоконкурс „Кукерландия”, който тази година ще отбележи своята пета годишнина.

Кукерландия в Ямбол през март

За първи път тази година ще бъде монтирана и инсталацията на открито „Кукерград”. Пространството пред МОЛ – Ямбол ще бъде обособено като територия за забавления, творчески работилници, уличен театър, базари.

Откриването му ще бъде на 5 март, когато ще се проведе и традиционното карнавално шествие по централните улици на Ямбол. За доброто настроение на гостите ще се погрижи Фолклорен ансамбъл „Тунджа”.

Церемонията, с която ще се даде официален старт на празника ще бъде на 7 март от 19.00 часа. „Вакали” - drum and dance group ще представят зрелищно шоу с тъпани.

За Алеята на маските вече се изработват шест нови страховити инсталации. Основен акцент още в първия ден на карнавала ще бъдат внушителните 3-метрови кукерски маски.

4.7
Общо 3 гласували
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати