Пампорово в трескава подготовкаp за Пампорово Фристайл оупен

05.03.2014

Остават броени дни до едно от най-големите събития за този зимен сезон в България. Другата седмица българският курорт Пампорово ще бъде домакин на кръг от Световния сноуборд тур – Памопорово Фристайл оупен.

Екстремното състезание е с ранг от 4 звезди по ТТР и е част от най-престижната верига от ски състезания. Събитието ще се проведе от 10-16 март на голямото трасе за слоупстайл на писта Стената, което вече четири години е любимо място на екстремните скиори.

Екстремни ски

Пампорово Фристайл оупън ще привлече елита в този спорт. Състезатели от Америка, Финландия, Швейцария, Словения, Полша, Чехия, Словакия, Гърция и други държави вече са потвърдили участието си. Наградният фонд на надпреварата е 15 000 долара.

Градусът на настроението на зрителите на ски надпреварата ще бъде вдигнат от диджея на култовата група Лимп Бизкит, който е и бивш диджей на Хаус ъв Пейн ДиДжей Летал. Компания ще му прави колегата му Ем Си Дани Бой.

Непосредствено преди състезанието по фристайл, Пампорово ще бъде домакин на второто състезание по слопстайл, което тази година ще е кръг от Европейската купа по слопстайл на ФИС.

Състезанията по слоупстайл ще се проведат на 11-и и 12-и март, а наградният фонд е близо 6000 евро. Падналият през последната седмица сняг гарантира безпроблемното провеждане и на двете атрактивни надпревари.

В рамките на седмицата на фристайла ще бъдат проведени и държавните първенства по сноуборд халф пайп, биг еър, слоупстайл и др.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати