Банско се представи на туристическо изложение в Берлин

13.03.2014

Община Банско се представи на престижното туристическо изложение ITB – Берлин, което се проведе от 5-и до 9-и март. Туристическата борса в Берлин е един от най-старите и авторитетни форуми, той се провежда от 1996 година насам.

При последното му издание през 2013 година близо 11 хиляди изложители от 187 страни се надпреварваха за вниманието на посетителите.

Банско тържества

Миналогодишното издание на борсата беше посетено от 172 000 посетители, като от тях 113 600 са били професионалисти от туристическата индустрия. Общо 45 български участници взеха участие в тазгодишното издание на туристическата борса ITB-Берлин, сред тях беше и община Банско.

Банско впечатли посетителите на борсата с проекта си „Банско, Разлог и Кресна в прегръдките на Пирин”. Съвместният продукт на трите планинска общини изкушава туристите с широк спектър от туристически атракции.

Гостите на курорта могат да избират между планински маршрути и колоездене, писти, както за зимни, така и за летни ски, минерални плажове, конна езда в Пирин, рафтинг, офроуд сафарита, тюбинг, поклоннически туризъм и още редица забавления.

Вниманието на посетителите беше грабнато от богата лятна програма, която планинският курорт е планирал за лято 2014 година.

Градът традиционно ще бъде домакин на най-големия музикален форум за лятото – Международен джаз фестивал Банско 2014 година. С нетърпение се очаква и фолклорния фестивал „Между три планини”.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати