Русе открива Мартeнски музикални дни тази събота

13.03.2014

За поредна година град Русе ще бъде домакин на международния фестивал Мартенски музикални дни. Музикалният форум ще стартира на 15-и март и ще продължи цели две седмици. Честта да открие фестивала се падна на кмета на Русе Пламен Стоилов.

В продължение на две незабравими седмици красивият крайдунавски град ще бъде музикалното сърце на България. В рамките на 54-ото издание на фестивала ще се проведат общо 23 събития, в това число 6 оркестрови програми, 12 ансамблови проекта, 1 оперен спектакъл.

Цигулка

Ще бъдат представени 11 международни продукции. Музиканти и световноизвестни артисти от 15 страни вече са потвърдили участието си във форума. Едно от най-чаканите събития през Мартенските музикални дни е концертът на Симфоничния оркестър на Българското национално радио под диригентството на маестро Емил Табаков.

Първата фестивална вечер ще срещне почитателите на класическата музика с трима от най-талантливите музиканти от новото поколение. Пред българската публика ще гастролират роденият в Аржентина цигулар Хавиер Инхаусти, носителката на девет първи награди от международни конкурси Виктория Василенко и талантливият виолончелист Атанас Кръстев.

4.3
Общо 3 гласували
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати