Три предложения за първи април

01.04.2014

Днес е Международният ден на хумора и шегата. По традиция той се отбелязва с множество шеги, безобидни закачки и интересни прояви. Ето и нашите три предложения за дестинации, които ще отбележат първи април по подобаващ начин.

Габрово

Габрово, разбира се, къде другаде. Нали именно този български град е известен като Градът на хумора. По случай първи април музеят Дом на хумора и сатирата ще отбележи своят 42-и рожден ден, а екипът на габровската Весела къща обявява Ден на отворените врати.

Лъжкиня гадна

Веселата къща ще изненада жителите и гостите на града с богата празнична програма. Предобедните часове са запазени за весело детско матине, което ще продължи по 14 часа. Специален гост на детския празник ще бъде арт-къща Куклите на София.

Детското творческо ателие във Веселата къща е с начален час 14 часа. Малките художници ще имат възможност да се запознаят с художниците, създали култовото списание ДЪГА. Малчуганите ще могат да се включат и в ултрамодерен курс за създаване на рисунки с помощта на графични таблети.

Вечерта е посветена на изкуството на комикса. Точно в 17.30 часа ще бъде открита първата Национална изложба по български комикс. Експозицията ще представи уникална колекция от над 600 комикса, дело на над 80 изтъкнати български художници.

София

Ако не ви се пътува до Габрово, заповядайте в София на един необикновен пърформънс в Studio 5. Каним ви на необичайно сполучлива комбинация от Stand Up комедия и Close Up илюзия, дело на талантливите изпълнители от групата на Нема К`во. Представлението е с начален час 21 часа.

Село Байлово

Родното място на певеца на българското село Елин Пелин всяка година отбелязва Международния празник на шегата с фестивал под надслов „Който се смее, дълго живее“. Събитието е с конкурсен характер и има за цел да съхрани, представи и популяризира неповторимия шопски хумор.

Във фестивала участват самодейни певчески групи или индивидуални участници, които само пет минути, за да впечатлят „строгото“ жури с артистично изпълнение на пословици, легенди, хумор, имитация или анекдот.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати