Подземно шоу в пещера Леденика

02.04.2014

Амбициозен проект на община Враца предвижда пещерата Леденика да се превърне в подземно вариете. В Леденика ще се разиграват уникалните спектакли Фея Леденика, Вулканът и Водна магия, които ще бъдат осъществени с помощта на аудио- и светлинна хореография, както и много специални ефекти.

Главните герои в подземното шоу ще бъдат сталактитите, сталагмитите и подземното езеро, което е известно с това, че сбъдва желанията на посетителите, хвърлил паричка в него. Проектът на общината предвижда и подмяна на същестуващот осветление с изцяло ново LED осветление, което няма да повишава температурата на подземната забележителност.

Леденика

Проектът Леденика – туризъм без сезони е на стойност над 1 милион лева. Вече е обявен конкурсът за доставка на специалния софтуер, дизайна и експонирането на подземната атракция. Като консултанти по проекта са привлечени фотографът Васил Врачовски и графичният дизайнер Ивайло Рацов.

Приключването на всички дейности по график гарантира, че уникалната светлинна вариететна програма ще може да стартира още в началото на лятото.

Тя ще бъде достойно допълнение към 5D киното, което функционира в посетителския център край пещерата. За забавленията на децата, а и на възрастните в развлекателния парк при Леденика ще се грижи екип от шестима професионални аниматори.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати