Започва подготовката на плажа в Бургас

04.04.2014

Лятото наближава и курортите по българското Черноморие започват да се приготвят да посрещнат тълпите с туристи, които всяка година избират да летуват у нас. От другата седмица започва премахването на защитните пясъчни диги от Северния плаж в Бургас и заравняването му.

През последните няколко години концесионерът на плажа въведе практиката в края на есента пясъкът от плажната ивица да се събира накуп и се се оформя като дига, така че вълнението да не може да го отнесе в морете.

На море

По този начин се запазва съществуващата плажна ивица и дори се „извоюва“ нова от морето. Преди активния сезон пясъкът се разстила обратно и плажът е готов да посрещне най-нетърпеливите посетители.

Тази година коцесионерът на бургаския плаж Атанас Атанасов ще въведе и редица допълнителни подобрения, най-вече по отношение на достъпа на инвалиди и санитарните условия.

Химическите тоалетни, които миналото лято бяха поставени на крайбрежната алея, сега ще бъдат заменени от нормални тоалетни с канализация, течаща вода и дори помещения за повиване на бебета. За хората с увреждания ще бъде монтирана специална рампа със стол, която ще им помага да се потопят безопасно в морето.

За безопасността на плажуващите ще се погрижат 15 двойки спасители, които ще са разположени по цялата плажна ивица. На разположение на туристите ще има лекарски екипи, както и информационни табели, които ще показват чистотата на водата. В община Бургас е постъпило искане за увеличение на зоната за концесия.

Концесионерът на Северния плаж е заявил желание да вземе на концесия и 200 метра от бившия евин плаж, тъй като ивицата в момента не се охранява и стопанисва от никого и има опасност от инциденти.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати