Несебър откри сезона за круизни кораби

09.04.2014

Несебър откри официално сезона за круизни кораби. Първият туристически кораб за това лято е лайнерът Хамбург, който е временен дом за 300 пътници и 160 души екипаж. Луксозният лайнер акостира на пристанището в Несебър завчера.

Корабът е построен през 1997 година в Германия, но в момента плава под флага на Бахамските острови. Дълъг е 144 метра и има тонаж от 15 000 тона. Тези размери може и да изглеждат внушителни, но на практика са незначителни на фона на размерите на Пасифик Принсес, който е по-голям, по-тежък и по-луксозен. Той ще пристигне в несебърското пристанище на 28-и април.

Несебър

Напрежението на Кримския полуостров и откриването на ремонтираната Морска гара в Бургас направиха българските пристанища една предпочитана дестинация от страна на круизните кораби.

Очаква се тази година рекорден брой луксозни лайнери да преминат през пристанищата в Бургас, Несебър и Варна. Портовете ще бъдат най-натоварени в през септември и октомври.

Компаниите, които организират круизни пътувания разглеждат българските пристанища не само като морска гара, на която пътниците могат да отдъхнат и да се разходят, докато корабът попълни запасите си.

Една от най-големите компании в сферата вече заявила интерес от следващата година Бургас да се превърне в отправна дестинация за круизна линия.

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати