Боровец закрива зимния сезон на 15 април

10.04.2014

Най-старият български зимен курорт Боровец ще закрие официално зимен сезон 2013/2014 на 15 април. Специално за Великденските празници Кабинковата въжена линия ще работи за туристите, а ако времето позволява и на пистите има достатъчно, сняг ски център Маркуджик и ски център Ястребец ще бъдат отворени за всички запалени скиори.

Въпреки че тази година в България беше отбелязана рекордно безснежна зима, концесионерът на ски зоната в курорта Бороспорт успя да произведе достатъчно изкуствена снежна покривка и да предостави оптимални условия за ски и сноуборд.

Боровец

През този зимен сезон Боровец се завърна триумфално и на картата на световните състезания от календара на ФИС. Курортът беше домакин на Европейската купа по ски алпийски дисциплини за мъже. Участие в старта взеха рекорден брой алпийци от 17 държави.

Освен това най-старият курорт у нас беше домакин и на редица престижни състезания от българския спортен календар, в т.ч. спусканията за купа Самоков по биатлон, купа Петър Попангелов, купа Чамкория и др.

Кабинковата въжена линия ще бъде отворена и за майските празници, за времето от 1-и до 6- май. За радост на любителите на планинския туризъм почти всички хотели в Боровец ще работят и през летния сезон.

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати