Гигантски круизен кораб акостира изненадващо във Варна

15.04.2014

Гигантски круизен кораб промени маршрута си и вместо в Крим или Ялта, акостира във Варна. Луксозният лайнер Синфония е построен през 2002 година и е най-големият лайнер, който досега е акостирал на българската Морска гара.

Размерите на круизния кораб са повече от внушителни – той е дълъг 251 метра и широк 29. На борда му има обособени 783 каюти, които са разположени на 12 етажа. За комфорта на близо 1500-е пътници се грижи 700-членен екипаж.

Круизен кораб

Пасажерите на Синфония могат да се обядват в няколко различни ресторанти, да напазаруват от магазините на борда.На тяхно разположение има още дискотека, казино, пъб, библиотека, спа -център и няколко басейни.

Акостирането на Синфония във Варна е извънредно, тъй като компанията-оператор първоначално е планирала корабът да спре на пристанището в Крим. Това е и първият круизен кораб за този сезон.

Туристите, основно граждани на Великобритания, Германия, Франция и Скандинавските страни, имаха на разположение няколко часа, за да разгледат Морската столица на България, преди да се отправят към следващата гара от 12-дневния круиз, който е стартирал от Чивитавекия.

Усложнената обстановка на Кримския полуостров е причината тази година българските пристанища във Варна, Бургас и Несебър да отчетат рекорден интерес от страна на круизните компании. Само на Морската гара във Варна са постъпили над 40 заявки за прием на туристически кораби, като се очаква броят им да нарасне.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати