Кои са най-сниманите туристически забележителности в света

17.04.2014

Ако се вярва на справката на Sightsmap.com за обектите, които хората са публикували чрез Pamoramio (приложение на Google за споделяне на снимки), най-сниманата туристическа забележителност в света е Музеят Гугенхайм в Ню Йорк.

Гугенхайм изпреварва прочути обекти като Айфеловата кула, парк Гюел и дори Моста на академията във Венеция. В класацията на Sightsmap.com са взети предвид 15 000 обекти по цял свят, отбелязани с геотаг.

Парк Гюел

Най-сниманият град в света е Ню Йорк, като освен музеят Гугенхайм, често потребителите на Pamoramio споделят и снимки на Рокфелер Плаза, Емпайър Стейт Билдинг, Статуята на свободата и Сентръл Парк.

На второ място като най-сниман туристически обект се нарежда черквата Света Троица на хълма в Рим, която оставя след себе си Народния площад (Piazza del Popolo), площад Навона и Фонтан ди Треви.

Паркът Гюел в Барселона се класира трети в тази необикновена класация. На четвърто място изненадващо е парижкото кабаре Мулен Руж, което е изпреварило в предпочитанията на туристите прословутата Айфелова кула.

В топ десет на най-сниманите туристически забележителности намират място още Момината кула в Истанбул, Мостът на академията във Венеция, Хотел дьо Пари в Монте Карло, площад Микеланджело във Флоренция, улица Каминито в Буенос Айрес и базиликата Свети Стефан в Будапеща.

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати