Столичани избират облика на града

23.04.2014

Жителите на столицата отново имат възможност сами да изберат облика на града си. На сайта на Столичната община е публикувана анкета относно новия облик на фонтана на булевард Витоша.

Столичани избират облика на града

В първоначалният вариант на анкетата на вниманието на столичани бяха предложени 12 проекта на студенти от Националната художествена академия.

Но от началото на седмицата към предложените проекти изненадващо е добавено и предложението за демонтиране. Ако столичани гласуват за него, булевардът ще остане без фонтани.

До този момент най-много гласове е събрало предложението на Николета Иванова наречено Чадърите II. За него са гласували 1550 от всички 4800 души, взели участие в анкетата. На второ място отново е класирано предложение на авторката – Чадърите I. Демонтаж са поискали едва сто души.

В края на миналата година Столична община се обърна към жителите на София с въпроса Как да изглежда настилката на кръговото движение на Руски паметник. Повече от 5500 столичани участваха в анкетата. Около 65 процента от анкетираните гласуваха за асфалтова настилка.

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати