Слънчев бряг е най-предпочитаният летен курорт от британските туристи

26.04.2014

Сериозен поток от британски туристи се очаква да залее и това лято нашето Черноморие. Разбира се, и тази година най-предпочитана дестинация се оказва Слънчев бряг. Навярно сами се досещате каква е причината за това?

Слънчев бряг е най-предпочитаният летен курорт от британските туристи

Цената на екскурзия в родното курортно селище възлиза на около 50 паунда и не представлява никакъв проблем за английските почиващи.

Като чужденците ще имат право на една безплатна вечеря и алкохол на корем. Докато за еднодневна разходка в италианските курорти Тоскана и Соренто например англичаните трябва да отделят не по-малко от 100 паунда.

След Слънчев бряг в класацията за място за най-евтина почивка се нарежда турският курорт Мармарис, който също е едно от най-изгодните места за отдих, тъй като престоят там коства на британските туристи едва 53 паунда на ден.

Жителите на Обединеното кралство пръскат средно по 500 паунда за отдих в чужбина. Голяма част от възрастни хора, които организират лятната си почивка извън граница, признават, че лошите метеорологични условия в тяхната държава ги подтикват към това решение.

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати