Гърция отново пуска пътнически влакове от Солун за София

27.04.2014

Придвижването с влак от София до Атина пак ще бъде възможно. Гръцката държавна железопътна компания Трансосе реши да върне пътническите влакове между Солун и София от 10 май. Преди време тази линия беше редовно използвана от доста нашенци и гърци.

Гърция отново пуска пътнически влакове от Солун за София

Връзката обаче бе прекъсната преди около три години заради икономии от страна на южната ни съседка. На десети май отново ще потегли влак от София до Солун и обратно, като той ще е в движение ежедневно.

Освен връзката с българската столица гръцките държавни железници Трансосе ще пуснат пак влакове към Скопие и Белград. Точно в 6.55 часа всяко утро влакът ще тръгва от Солун към България, а от София ще потегля в 15.20 часа.

17.80 евро струва билетът в едната посока, а двупосочният е на стойност 35 евро. В случай че резервация на билет бъде заявена петнадесет дни преди пътуването, цената му в двете посоки ще бъде 25 евро. Тръгващите от София ще могат да продължат пътуването към Атина след половин час престой на гара Солун.

Има прогноза, че възстановяването на линията ще окаже влияние върху стойността на автобусните билети, тъй като сега този вид превоз ще има конкуренция.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати