Българското Черноморие в очакване на руски и украински туристи

27.04.2014

И през предстоящия летен сезон българското Черноморие ще се напълни с руски туристи. Тази година се очаква страната ни да е желано място за почивка и от повече украинци.

Българското Черноморие в очакване на руски и украински туристи

Това каза министърът на външните работи Кристиан Вигенин по време на срещата си с представители на туристическия бранш в Бургас. Той беше категоричен, че Министерството на външните работи е направило всичко по силите си, за да увеличи притока на туристи.

По време на срещата представителите на брашна бяха осведомени от министър Вигенин за нововъведените облекчения в издаването на туристически визи, инициирани от министерството.

Консулските ни служби получиха указания, за да могат по-лесно да издават визи за туристическите пътувания на граждани от Руската федерация, Беларус, Молдова и Украйна, а също и от Република Турция, заяви той.

Практиката на целенасочено пренасочване на туристи към изнесените визови центрове, която досега затруднявала процедурата вече е отменена.

Чуждите граждани, които вече са идвали в България с цел туризъм и са употребили правомерно предишните си визи, могат да се завърнат у на много по-лесно, каза външният министър.

Това засяга най-вече Бургас, защото руските граждани със собственост тук, ще могат безпроблемно да се връщат всяко лято. Кристиан Вигенин сподели, че е създаден механизъм, чрез който новите кандидати за визи ще бъдат стимулирани да кандидатстват и за дългосрочни, така че да се връщат и през следващите зимни и летни туристически сезони.

На събеседването присъстваха още директорът на дирекция Външно икономически отношения към Министерство на външните работи Григор Порожанов, Раковски Лашев-директор на дирекция Консулски отношения и областният управител на Бургас Павел Маринов.

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати