Албена ще привлича туристи с безплатен интернет

27.04.2014

Като най-голямата зона с безплатен интернет в Европа, ще бъде известен съвсем скоро нашият морски комплекс Албена.

През предстоящия сезон посетителите на курорта ще могат свободно да ползват интернет в откритите зони и на плажната ивица, а не само в хотелите и заведенията, както по-рано. И това лято почиващите в хотелите ще имат на разположение безплатен чадър и шезлонги.

Албена ще привлича туристи с безплатен интернет

Работните места по българското Черноморие най-вероятно ще се заемат от студенти, проявяващи желание да работят на различни позиции или от практиканти от специализираните училища по туризъм, които, освен че ще проведат стажа си, ще заработят и някой лев.

Тази идея бе дискутирана на съвместна среща между държавата и бизнеса, която беше организирана заради опасенията на българските хотелиери, че тази година ще липсват кадри в туристическия бранш.

Вицепремиерът по икономическото развитие Даниела Бобева, заместник-министърът на труда Росица Янков, директорът на Агенция по заетостта Асен Ангелов и представители на големите черноморски комплекси обсъдиха мерките за „безаварийно“ протичане на летния сезон.

По думите на Бобева практикантите ще могат да се свържат с бъдещите си работодатели в туристическия сектор чрез сайта на Министерския съвет.

От специализираните училища пък се очаква да изпратят на лятна практика свои ученици. Ако дори тогава не се запълнят всички свободни работни места по морето, се предвижда България да приветства кадри и от чужбина.

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати