Разлог – най-вкусната дестинация за туризъм

28.04.2014

Разложчани, които са прословути с гостоприемството и кухнята си, организират фестивал в чест на един от изконните български деликатеси – баницата. Еднодневният фестивал на баницата ще се проведе на 2-и май, петък, от 11 часа на площад Преображение.

Тънкостите при приготвянето на вкусна баница ще разкрият сръчни майстори, които имат повече от половин век стаж в приготвянето ѝ. Те ще разкрият дълго пазени тайни при разточване на корите.

Баница

Освен традиционните рецепти за приготвяне на баница, в рамките на фестивала ще бъдат представени и някои от не толкова известни рецепти.

Гостите на празника ще могат да дегустират повече от 10 вида баници, в т.ч. баница с булгур, баница с локум и ябълки, ялова баница и още много различни сладки и солени баници, характерни за Пиринския край.

Фестивалът на баницата в Разлог има за цел да рекламира вкуса и богатството от разновидности на този специалитет, характерни за Разлог.

Това е първото му издание. Организира се по проект Разгледай, чуй и опитай Разлог, който се финансира чрез Програмата за развитие на селските райони.

4.3
Общо 3 гласували
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати