Бургас посреща Регата порт Бургас – 2014

28.04.2014

Бургас се готви да посрещне най-голямото ветроходно състезание, което се провежда през последните години – Регата порт Бургас – 2014 г. Събитието се организира от яхтклуб Порт Бургас, община Бургас и пристанище Бургас.

Тазгодишното издание на регатата ще се проведе от 30-и април до 4-и май. Ветроходците ще премерят сили в класовете Оптимист, Лазер 4.7, както и в олимпийските класове Лазер Радиал, Лазер Стандарт, Фин и 470. Първото издание на турнира е през 2004 година под името Бургаска ветроходна седмица.

Регата

За улеснение на жителите на града и туристите гонките ще бъдат организирани непосредствено пред Моста в Бургас, откъдето ще могат да бъдат наблюдавани ежедневно. Млади ветроходци ще опънат платната на яхтите си, за да премерят сили с достойните си съперници.

Очаква се в тазгодишното издание на фестивала да вземат участие над 150 яхти с около 180 състезатели. За ветроходните гонки ще пристигнат яхтсмени от Гърция, Кипър, Румъния, Турция и Кувейт.

Международната регата Порт Бургас е единственото българско състезание, което е час от спортния календар на Международната федерация по ветроходство.

Участниците в Регата порт Бургас-2014 ще бъдат оценявани от компетентно Международно жури, в състава на което влизат съдии от България, Русия, Гърция и Израел.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати