Нова атракция в Шумен – летателни балони

28.04.2014

Община Шумен е решила да изненада гостите си, които си падат по екстремните преживявания, като въведе непозната до този момент в България туристическа атракция – полет с летателни балони. За целта кметството вече е закупило два летателни балона.

Летателни балони

Сега кметството трябва да изпрати и неин служител на курс за пилот в чужбина, защото в България подобни курсове не се организират, а балоните има право да пилотира само човек, който притежава свидетелство за правоспособност на пилот на свободен балон.

Допълнително изискване е летателните балони да минат задължителната процедура по регистрация в Гражданска въздухоплавателна администрация. Полетът с балон налага изграждането на площадка, на която той да бъде привързан.

Все още не е ясно каква ще е цената за полет с летателен балон, защото не е калкулирана. Община Шумен разглежда и възможността от летателните балони да бъда извършвани и бънджи скокове, но това все още не е окончателно одобрено.

Летателните балони са закупени с пари по европроект Оттук започва България. Стойността им е над 100 000 лева. Шумен е и единствената българска община, която е горд притежател на подобни летателни средства.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати