Организират Средновековен фестивал Червен 2014

30.04.2014

За шеста поредна година в археологическия резерват Средновековен град Червен ще бъде организиран Средновековен фестивал Червен. Тазгодишното издание на фестивала ще се проведе от 2-и до 5-и май. Броят на посетителите на средновековния фестивал се увеличава с всяка изминала година.

Целта на фестивала е да пресъздаде възможно най-автентично живота и ежедневието на хората, живели през Средновековието. В рамките на четирите фестивални дни възстановчици от сдружение Чигот, Modus Vivendi – Средновековно общество в България ще пресъздадат автентичната обстановка на средновековен боен лагер.

Рицари

Участниците в Средновековен фестивал Червен се потапят напълно в атмосферата на миналото. Те се отказват от всички съвременни удобства на цивилизацията, живеят в палатки, без отопление или електричество. Носят автентични дрехи и използват автентични сечива и оръжия.

Експозицията на открито Средновековен град Червен е достъпна за посетители само срещу 4 лева за билет. Ученици и студенти могат да я посетят срещу 1 лев, а груповите посещения са на цена от 3 лева.

В рамките на фестивала всеки ден от 11.00 до 14.00 часа и от 16.00 до 18.00 часа посетителите ще могат да станат част от средновековния живот чрез участие в различни състезания, игри и демонстрации.

3
Общо гласували: 3
5 0
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати