Варненски курорти остават без туристи заради опасно свлачище

11.05.2014

Трасето между варненските курорти Кранево и Златни пясъци е на път да се разруши.

Курорта Албена отново е под заплаха на свлачище, което със сигурност ще намали броя на желаещите да почиват там през лятото.

Варненски курорти остават без туристи заради опасно свлачище

Заради бедствието туристите от северната ни съседка Румъния ще трябва да минават по друг път, за да почиват в Кранево и Златни пясъци. Но ако това стане, местните ще се лишат не само от пътен участък, но и от поминък.

Според жителите на Кранево трасето между България и Румъния е изключително важно, тъй като румънските почиващи пълнят хазната на страната ни и властта трябва да вземе предвид това.

Притежателите на хотели и вили в Кранево са на мнение, че със сигурност може да се измисли подходящ обходен маршрут, но управляващите не са направили нищо по въпроса още.

Румен Николов, който е кмет на Кранево сигнализира, че образувалите се разломи, продължават да се увеличават и при по-натоварено движение, каквото със сигурност ще има, трасето буквално ще пропадне.

Зародилият се проблем е от голямо значение за инфраструктурата на Варненска област, но регистрация, оглед на свлачищните зони, както и финансирането се правят от Министерството на регионалното развитие, коментира Стоимен Крумков – началник на дирекция „Защита на населението” към община Аксаково.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати