Приложение ще показва скритите исторически обекти на София

11.05.2014

Тайните исторически забележителности на град София, ще могат да бъдат разгледани, както от софиянци, така и от посетителите на столицата, благодарение на мобилно приложение подходящо за смарт телефони ios и android.

Приложение ще показва скритите исторически обекти на София

Интересната програма ще върне ентусиастите назад във времето, за да видят някои от най-вълнуващите находки в София.

Приложението Невидимата Сердика ще може да се ползва напълно свободно и ще позволява на хората да получат интересна информация за не толкова видимите исторически и архитектурни обекти на града.

Сред избраните забележителности са Ротондата Св. Георги, църквата Св. София, Софийският римски амфитеатър, Ларгото, Гробницата на архангелите, както и гробниците под жълтите павета.

Те ще бъдат показани чрез снимки, видеоматериали, 3D модели и др. Очаква се към списъка да се присъединят и други обекти.

Приложението е дело на Студентско общество за компютърно изкуство. Той е и финансирано от фондация Национална академична библиотечно-информационна система и фондация Америка за България.

Желаещите да се сдобият с програмата, могат да я свалят от Google play и App Store, а допълнителна информация за нея има на сайта invisibleserdica.org.

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати