Без промяна в цените на шезлонгите и чадърите

12.05.2014

През този летен сезон се не очаква да има промяна в цената на шезлонгите по плажната ивица на родното Черноморие. Съобщението беше направено от Иво Стефанов, който е председател на Асоциацията на концесионерите на морски плажове.

Традиционно сянката струва най-евтино по северните плажове и колкото по на юг се спуска човек, толкова повече пари трябва да си приготви за чадър и шезлонг. Градските плажове на Варна и Бургас ще привличат туристи срещу символичните цени от 3 лева за чадър и още толкова за шезлонг.

Слънчев бряг чадъри

Курортните градчета по морето и тази година масово ще събират по 4-5 лева от плажуващите. Приятната изненада е, че дори и в по-големите родни курорти цената на чадър няма да надхвърли 7-8 лева, което се дължи най-вече на опасенията от отлив на летовници.

Битката за летовници принуждава концесионерите на плажните ивици да стават все по-изобретателни. Ниските цени на чадъри и шезлонги се компенсират с развита търговска дейност по плажовете. Те изкушават летовниците с атракции като водни колела, водни пързалки, надуваеми замъци и др.

Разбира се изключения от правилото има. Когато хотелските комплекси или дори целите курорти са едновременно и концесионери на плажната ивица, те се опитват да отблъснат туристите, които не са техни гости, със стряскащи цени. Често те обявяват цени от 15 до 55 лева за чадър.

Това не бива да стряска бъдещите летовници, защото с последните поправки в закона концесионерите са длъжни да оставят половината от плажната ивица, която стопанисват, за свободно плажуване.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати