Сливенските минерални бани привличат туристи със спа процедури

13.05.2014

Сливенските минерални бани, които се намират едва на 13 километра от областния град, отдавна имат славата на балнеокурорт. Минералната вода там е подходяща за лечение както на стомашно-чревни, чернодробно жлъчни заболявания, така и на опорно-двигателния препарат.

Според учените химическият състав на минералната вода в сливенските бани се доближава да състава на водата във френските извори Сен Люк и Монестиер де Клермон. Последните изследвания показват, че съставът ѝ е почти идентичен на този на водата, извираща в чешкия курорт Карлови Вари.

Жена във вана

Подобно на Карлови Вари, които примамват туристи с профилактично лечебни чревни промивки, и Сливенските минерални бани предлагат субаквална вана. Субаквалната вана представлява лечебна клизма, която се прави с жива вода и се предлага единствено и само в държавния санаториум Жива вода в курорта.

Самата процедура се провежда в специално помещение, където пациентите престояват около 30 минути във вана с топла минерална вода, а специален апарат вкарва топлата минерална вода в дебелото черво и прави промивка на шлаките и токсините в човешкото тяло. Процедурата трае около 30 минути и не е болезнена.

Освен субаквални вани, в санаториумът се предлагат и други спа процедури като минерални вани, луголечебни процедури с морска луга, подводни масажи и др. Санаториумът предлага почивка с отстъпка по програма на НОИ или свободен прием.

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати