София представя Невидимата Сердика

13.05.2014

София представя Невидимата Сердика. Това напълно безплатно приложение за мобилни телефони има за задача да даде възможност на потребителите на такива устройства да научат повече за скритите и най-впечатляващи исторически и архитектурни забележителности на столицата само с едно докосване.

Представянето на приложението е насрочено за този следобед(13-и май). Приложението разполага с богата галерия изображения, видео материали и дори триизмерни модели на някои от най-интересните столични забележителности.

Ротондата в София

Освен снимков материал, за подбраните обекти, включени в приложението, ще има и интересни истории и легенди, които се различават от стандартната информация, включена в туристическите пътеводители.

Първите пет обекта, които са включени в приложението Невидимата София, са църквата Света София, църквата ротонда Свети Георги, Софийския римски амфитеатър, Ларгото, както и обектите около и под него и Гробниците под него.

Проектът Невидимата Сердика се представя в рамките на Национална библиотечна седмица, която стартира вчера и ще продължи до 16-и май. Тази година тя се провежда под надслов Библиотеките откриват нови хоризонти.

4.3
Общо 3 гласували
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати