Габрово организира пъстър и провокативен карнавал

14.05.2014

За 16 пореден път Габрово организира карнавал, който тази година ще премине под мотото О, времена! О, нрави! . Габровският карнавал по традиция се организира през третата седмица на петия месец и е пъстро, многолико и необикновено събитие, което се очаква с голям интерес.

Участие в карнавалното шествие ще вземат 70 карнавални картини и над 2500 участници, чиято възраст е от 3 до 75 години. Те ще бъдат съпроводени от музиката на 8 оркестъра.

Карнавал

Около тях ще танцуват 5 балетни трупи, 4 фолклорни групи и 2 кукерски формации както и чуждестранни карнавалисти. Очакванията на организаторите са, че 35 000 гости ще пристигнат в Габрово, за да проследят на живо събитието.

И тази година габровци ще отрежат опашката на Царицата на Карнавала. Традиционно това е триметрова котка, но тази година без опашка ще остане римски император, предвид основната карнавална тема.

Много политическа сатира, троянски кон, римски сенат и италианска комедия дел арте са част от темите и сюжетите на карнавала. Това разкри режисьорът на пъстрото шествие Иван Минчев.

Събитието ще бъде предшествано с концерти на открито, Международен фестивал на спектаклите за един актьор и Биеналето на хумористично-сатиричната детска рисунка Алкохолът – веселие или опасност, Националния карнавал-ревю на живи котки, детския мини-карнавал и още много пъстри събития и изненади.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати