Строителството в курортите спира от утре

14.05.2014

От утре, 15-и май, влиза в сила пълна забрана за строителството в курортите на територията на област Варна. Заповедта за край на строителните дейности е подписана от кмета Иван Портних.

Строителството по морските курорти се ограничава от 1-и май, като до 15-и май ще могат да се извършват само довършителни работи.

Строеж

Пълната забрана за строителство във варненско ще бъде в сила до 1-и октомври, когато официално ще бъде сложен край на активният летен сезон. В края на месец април правителството гласува промени в Закона за устройството на черноморското крайбрежие.

Съгласно новите промени от 2015 година общините ще могат сами да определят периодите на забрана на строителството. Предложението на кметовете на населените места до общинските съвети за съответните периоди за забрана следва да бъдат внесени до 1-и март.

Ако такова предложение не бъде внесено в законоустановения срок, строителството ще бъде забранено от 1-и май до 1-и октомври. По изключение ще бъдат допускани ремонтни дейности само при аварийни ситуации или при нужда от геозащитни мерки.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати