Затегнаха режима по българското Черноморие

17.05.2014

Българското Черноморие ще се предпазва от пияните чуждестранни посетители като им наложи вечерен час. Те ще имат възможност да посещават организирано заведения в Слънчев бряг само до полунощ. Това стана ясно от правилата за организиране на Bar Crаwl в курорта.

Затегнаха режима по българското Черноморие

Предвижда се организираните обиколни на туристи по нощните барове да бъдат строго контролирани, тъй като чужденците се напиват безпаметно и последиците често не са добри.

Организаторите на подобни мероприятия ще бъдат задължени да имат лиценз за туроператорска дейност. Оттук нататък ще се изисква от тях предварително да информират за маршрута на групата.

А в самата група няма да могат да участват повече от двеста човека. Ако все пак желаещите са повече, групата ще трябва да се разцепи и да посети различни заведения. Таксата, която организаторите на Bar Crawl ще трябва да заплатят, за група до сто души е 46 лева, а за такава до двеста -76 лева.

Преди тръгване по маршрута групата ще трябва да се събира в заведения на закрито, тъй като се забранява събирането на голям брой души навън.

Тези сериозни мерки са с цел да се въведе ред в комплекса и да се намали броят на жалбите от недоволни почиващи, които често се оплакват от силния шум. Ако правилата не бъдат спазени, организаторите на подобни мероприятия са заплашени да изгубят правото си да практикуват тази своя дейност.

Освен това абсолютно всички посетители ще са под видеонаблюдение денонощно. Затегнатите мерки в курорта ще са в сила от първи юни, с десет дни гратисен период.

Също така има забрана за паркиране на коли по зелените площи, алеите и тротоарите на Слънчев бряг. Нарушителите на забраната ще трябва да заплатят глоба в размер на петдесет лева, ако колата им е вдигната от паяк и двадесет и пет лева, за да я освободят от поставени скоби.

Шофьорите на автомобили пък, няма да имат право да карат с повече от 40 км/ч по улиците на курорта.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати