Южният плаж в Слънчев бряг отново спечели Син флаг

27.05.2014

За седма поредна година Южният плаж в Слънчев бряг беше удостоен с Международната екологична награда Син Флаг. Отличието беше присъдено, след като плажната ивица на курорта покри повече от 30 строги критерия, разпределени в четири главни категории.

Първата категория критерии са свързани с предоставянето на информация на плажа, която да информира летовниците за позволените и забранени неща, за защитените територии в близост до плажа и т.н.

Плаж и шезлонги

Втората категория критерии е свързана предимно с качеството на водите. За целта през определени периоди от време от водите се взимат проби, които се изследват от лицензирани лаборатории. Проследява се дали водата е подходяща за къпане.

Третата категория и свързана със сигурността и предлаганите услуги. Строго се следи за наличието на достатъчен брой спасители, наличието на медицински екипи, достъпност на плажната ивица за хора с увреждания и т.н.

В четвъртата категория влизат различните критерии за екологосъобразно поведение, като наличието на специализирани тоалетни и образователни курсове, повишаващи екологичното самосъзнание на хората.

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати