Пускат повече туристически кораби до Света Анастасия

28.05.2014

Остров Света Анастасия се очертава да бъде тоталният хит на лятото, а то дори още не е започнало. От община Бургас обявиха, че поради небивалия интерес към новата туристическа атракция, в момента водят преговори за наемане на още няколко туристически кораби, с които да превозват туристите от Бургас до острова.

Света Анастасия

Напълно ремонтираният остров, който по-възрастните познават под името Болшевик, беше открит за посещения на 15-и май. От тогава той е бил посетен от повече от 1000 души.

Община Бургас закупи в началото на годината катамарана Кук, който разполага с 200 места на борда, но той се оказа недостатъчен, за да обслужи всички мераклии да разгледат приказния остров. Възникнаха и допълнителни трудности, той като се оказа, че въпросният кораб не може да отплава от Моста в Бургас при по-силно вълнение на морето.

Освен наемането на допълнителни кораби, община Бургас предвижда и да съкрати времето за престой на острова. По този начин ще се избегне струпването на твърде много туристи на едно място.

От управата на острова съобщиха, че планират изграждането на нови атракционни зони. Там туристите ще могат да гледа спектакли или концерти на открито, или дори да вземат няколко урока по плетене на мрежи и връзване на възли от изпечени морски вълци.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати